Opdrachtgever

Kwaliteitsborging voor opdrachtgevers

Is coaching een black box voor u? Heeft u vragen over het rendement van coachtrajecten? Wilt u (meer) inzicht in de werkwijze van de coaches die u contracteert? De NOBCO Coaching Monitor geeft antwoord op al deze vragen.

De Coaching Monitor biedt aan inkopers van coaching meer zekerheid over de kwaliteit van de coach en het rendement van het coachtraject.

Bekijk hieronder in het kort (1½ minuut) de Coaching Monitor

Meten en rapporteren

Coaches die gebruik maken van de Coaching Monitor monitoren de eigen coachtrajecten en meten de resultaten. Door het formuleren van heldere doelstellingen en het meten van de vooruitgang aan de hand van gestandaardiseerde en gevalideerde vragenlijsten worden de eindresultaten inzichtelijk. 

Ook is het mogelijk om derden te betrekken bij het coachtraject voor 360-graden feedback en peer-evaluaties. Hierdoor wordt niet enkel de mening van de cliënt en coach in kaart gebracht maar ook die van andere (betrokken) personen (bijvoorbeeld een leidinggevende of een compleet team).

Resultaten in één oogopslag zichtbaar

De resultaten worden automatisch door de Monitor omgezet in heldere visuele rapportages. Hierdoor wordt de effectiviteit en het rendement (ROI) van de coaching in één oogopslag inzichtelijk gemaakt. Bekijk hier een voorbeeldrapportage die te creëren is met de Coaching Monitor: Voorbeeld Rapport Coachtraject.

De Coaching Monitor is ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal beroepscoaches, wetenschappers en web developers. Het instrument is onderdeel van het online NOBCO ‘Kenniscentrum voor Coaching’.

Wilt u meer inzicht en zekerheid over het rendement van coaching? Vraag uw coach om gebruik te maken van de NOBCO Coaching Monitor of selecteer een NOBCO coach die reeds gebruik maakt van de Coaching Monitor.

Klik hier voor een overzicht van NOBCO coaches: Beroepscoaches.

Lees hier meer over de achtergrond en opzet van de Coaching Monitor: Achtergrond.

Wilt u meer weten over de Coaching Monitor? Neem vrijblijvend contact op met David Brode (bestuurslid NOBCO) of stuur een e-mail naar info@nobco.nl.